Ideāla vareņiku mīkla ir plāna un elastīga. Un to var pagatavot dažādos veidos.
Ja esat nolēmis gatavot vareņikus – ar kartupeļiem, biezpienu, ar gaļu, kāpostiem vai ķiršiem, tad ir vērts izvēlēties ideālu mīklu šim izstrādājumam. Un ir daudz šādas mīklas pagatavošanas variantu. Pastāv pat īpaša mīkla liesajiem vareņikiem.
Esam izvēlējušies trīs labākās mīklas receptes vareņikiem, kuras pilnīgi noteikti ir vērts izmantot katrai saimniecei, kurai patīk gatavot šo ēdienu.
Šū (Choux) mīkla vareņinikiem
Šū mīkla ir mīksta, elastīga, pēc vārīšanas iegūst maigu tekstūru un ir ļoti garšīga. Tā ir ideāli piemērota, ja vēlaties, lai vareņiki būtu viegli un gaisīgi.
Sastāvdaļas:
Milti – 500 g
Ūdens – 250-280 ml
Sviests – 50-100 g
Sāls – neliela šķipsniņa
Bļodā samaisa miltus ar sāli. Ielej ūdeni katliņā, pievieno sviestu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ūdenim un izkausētajam sviestam pievieno miltus.
Mīca mīklu līdz tā kļūst elastīga un tiek iegūta viendabīga masa. Pēc tam pārklāj ar plēvi vai dvieli. Atstāj mīklu aptuveni 30 minūtes atpūsties istabas temperatūrā. Un tad pagatavojiet vareņikus ar izvēlēto pildījumu.
Olu mīkla vareņikiem
Olu mīkla ir stiprāka un elastīgāka, padarot to ideāli piemērotu pildītiem vareņikiem, kuros ir daudz pildījuma. Mīkla ir izturīgāka, tāpēc vareņiki saglabās savu formu un neplaisās.
Sastāvdaļas:
Milti – 450-500 g
Olas – 2
Ūdens
Sāls – neliela šķipsniņa
Turpinājumu par mīklas pagatavošanu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu
- Ko nevajadzētu darīt 1. decembrī – dienā, kad Visums piepilda vēlmes, bet ne visas
- Gudrs japāņu triks, kā “saldināt” skābus mandarīnus: vienkārši iemērciet tos ūdenī
- Latvijas Veterinārārsti ceļ trauksmi kaķu un suņu īpašniekiem: ”Šīs 5 lietas obligāti jāizdara to īpašniekiem decembrī”
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa









